Vragen over Corona vaccinatie – Huisartsenpraktijk Kraak – Putten
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Kraak
Klaas Frisohof 20 3881 SZ
Putten

Terug naar overzicht

Vragen over Corona vaccinatie

Vragen over de coronavaccinatie

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over het coronavaccin en hoe de vaccinatie precies in zijn werk gaat. Vanwege voortdurend veranderende logistieke en organisatorische situaties, is er ook voor ons als huisartsenpraktijk ook nog niet alles duidelijk. Hieronder proberen wij u enigszins duidelijkheid te geven over de vaccinatie.

Wanneer ben ik aan de beurt?

Het vaccineren gaat stapsgewijs. De overheid bepaalt in welke volgorde bevolkingsgroepen worden gevaccineerd. De snelheid is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins. Belangrijk is dat u een uitnodiging ontvangt wanneer u aan de beurt bent voor de vaccinatie. In die oproep ontvangt u ook informatie over waar en wanneer u deze vaccinatie kunt halen of hoe u hiervoor een afspraak kunt maken.

Wie regelt de vaccinaties?

De vaccinaties in onze regio worden georganiseerd en uitgevoerd door huisartsen, GGD en de Medicamus Spoedpost in Harderwijk. In de uitnodiging wordt u geïnformeerd over waar en van wie u de vaccinatie ontvangt.

Kan ik de praktijk bellen voor informatie over mijn vaccinatie?

U ontvangt een uitnodiging wanneer u aan de beurt bent voor de vaccinatie. Heeft u dan nog vragen, dan kunt u altijd het nummer op de uitnodiging bellen. Mocht u toch nog een vraag hebben aan de huisarts over de vaccinatie dan verzoeken wij u niet te bellen maar te mailen naar: vaccinatieskvb@gmail.com

Algemene informatie

Voor algemene informatie verwijzen wij graag naar de volgende informatie van de Rijksoverheid.

Waar vind ik alle informatie over de coronavaccinatie op een rij?

De Rijksoverheid heeft een uitgebreide website beschikbaar met informatie over o.a. de werking, de veiligheid en de volgorde van vaccineren. U kunt ook deze informatiefolder erop naslaan.

 Is het coronavaccin wel veilig ontwikkeld?

Ook hierover heeft de Rijksoverheid veel informatie beschikbaar op haar website. U kunt deze folder bekijken voor informatie of dit filmpje, waarin immunoloog Prof. Marjolein van Egmond meer informatie geeft over de ontwikkeling en de veiligheid van het vaccin.

Is er ook informatie in begrijpelijke taal, bijv. voor kinderen en jongeren?

Ja, er is een praatplaat met informatie over het coronavaccin in begrijpelijke taal.

Publicatiedatum: 22-04-2021